Autobedrijf Tulp, sinds 1953

Lang voordat Albert Tulp specialist was van Suzuki, Daihatsu, Piaggio en DFSK, stond er al een Autobedrijf aan de Borgercompagniesterstraat in Sappemeer. In 1953 om precies te zijn, begon grootvader Tulp, samen met zijn zoon, in het voormalige badhuis een garagebedrijf dat zich richtte op reparatie en stalling van auto’s. Ze waren subdealer van Fiat. 
In 1967 deed grootvader het bedrijf over aan zijn zoon, die in 1968 officieel Fiatdealer werd. Veertien jaar lang stonden er grote en kleine modellen van het Italiaanse merk in de showroom. Dat veranderde toen familie Tulp in 1982 het roer omgooide en het dealerschap van Daihatsu kreeg. Daihatsu was vanaf het begin een groot succes. De kleine, praktische en onderhoudsvriendelijke Japanners vonden gretig aftrek in Hoogezand-Sappemeer.

 

Vanaf 1987 staat zoon Albert, die toen 22 jaar oud was, zijn vader bij in de showroom en vooral in de werkplaats, want Albert is techneut pur sang. Met Albert aan het roer veranderde Garage Tulp in het moderne Autobedrijf Tulp dat u nu kent. De werkplaats werd al snel te klein. Om alle auto-eigenaren te kunnen helpen met het onderhoud van hun auto werd er een splinternieuwe werkplaats gebouwd, met de modernste apparatuur en voorzieningen. In 1997 zette Albert de zaak op zijn naam. Nieuwe bezems vegen schoon, zegt men, en dus liet Albert in 2002 een showroom van maar liefst 1000 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen en met een lift voor de auto’s, bouwen. 


 

Albert is nog steeds Daihatsu dealer, alhoewel er sinds 2013 in Europa geen nieuwe modellen meer geleverd worden van dit merk. Begin 2015 introduceerde Autobedrijf Tulp vol trots specialist te zijn van de Japanse merken Daihatsu en Suzuki. Ook heeft Albert het dealerschap voor de bedrijfswagens van de milieuvriendelijke DFSK en Piaggio. 


 

Autobedrijf Tulp. Gewoon goede auto’s.  

U bent van harte welkom om de nieuwste modellen te bekijken in de showroom!